FRFaîtes votre choix:

Rauwe eieren zijn niet overal veilig

Nieuws > Rauwe eieren zijn niet overal veilig >

In Australië vond volgens de autoriteiten en de media in de lente en zomer van dit jaar een duidelijke toename plaats van mensen die salmonellose hebben gekregen. Meer dan 1000 van deze zieken geven aan dat zij rauwe eieren hadden gegeten.Het aantal geïnfecteerden is ongeveer vier maal zo hoog als in andere jaren. De Australische overheid buigt zich over maatregelen om de eieren zowel op de korte als de langere termijn veiliger te maken. Zij hebben niet bekendgemaakt om welk type Salmonella het precies ging.
In de Verenigde Staten (VS) werden ten minste acht mensen ziek door het eten van hollandaisesaus, gemaakt met rauwe eieren in een restaurant in de staat Michigan. Epidemiologisch onderzoek wees uit dat in ieder geval zes van de acht patiënten de hollandaisesaus met zekerheid hebben gegeten in het betreffende restaurant.
De autoriteiten in Marquette County in de staat Michigan zeggen dat de uitbraak in ieder geval is gerelateerd aan één restaurant en dat er een verband bestaat met rauwe eieren.
Noch de lokale autoriteiten noch de media hebben bekendgemaakt om welk restaurant het gaat. Wel waarschuwen zij dat iedereen die in een restaurant hollandaisesaus heeft gegeten en daarna ziek is geworden, direct medische hulp moet inroepen.
Half augustus vond een recall plaats van eieren die besmet bleken te zijn met S. Enteritidis die vermoedelijk te maken hadden met deze uitbraak.
Er waren geen restanten van de maaltijden meer aanwezig in het restaurant die ook geserveerd waren ten tijde van de uitbraak.


Bron: www.vmt.nl
Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail