FRFaîtes votre choix:

Meer Listeria, minder Salmonella

Nieuws > Meer Listeria, minder Salmonella >

In de VS zien we een afname in infecties door Salmonella, E. coli O157, Listeria en Yersinia en een significante stijging in Campylobacter- en Vibrio-infecties, vergeleken met de periode 2006-2008.

In Europa zien we een toename van 10% van infecties door Listeria vergeleken met 2011 en een afname van Salmonella- en Campylobacter-infecties.

Vooral gerookte vis en gesneden ham veroorzaakten Listeria-infecties.

Al voor het zevende jaar op rij, neemt het aantal salmonella-infecties in zowel de EU als de VS af.

Dit lijkt vooral een gevolg van betere risicobeheersing in de kippenvleesproducerende keten.

Bron: bit.ly/1iVOrSv; 1.usa.gov/1iV3wlf

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail