FRFaîtes votre choix:

Pestosalade velt concours hippique-bezoekers

Nieuws > Pestosalade velt concours hippique-bezoekers >

Zij namen half juni 2014 deel aan het buffet en werden ziek. Tien patiënten zochten hulp in het ziekenhuis waar ook monsters feces werden genomen om te bekijken wat de oorzaak van hun gastro-enteritis was. Op basis van dit onderzoek, aangevuld met epidemiologische gegevens en monsters vanaf neusslijmvliezen van de cateringmedewerkers, kwamen de Luxemburgse autoriteiten tot de conclusie dat gerechten van het buffet de ziekte hebben veroorzaakt.

 

De onderzoekers concludeerden dat de voedselvergiftiging was veroorzaakt door Staphylococcus aureus die het type A toxine produceerden. Genetisch waren de bij de individuele zieken geïsoleerde S. aureus identiek aan elkaar, maar ook aan de S. aureus die onderzoekers konden isoleren uit diverse gerechten bij de cateraar. Bovendien waren enkele medewerkers van het cateringbedrijf drager van het genetisch identieke S. aureus zonder dat zij ziekteverschijnselen vertoonden.

 

Aanvankelijk meenden de onderzoekers/autoriteiten dat de zalm op het buffet de voedselvergiftiging had veroorzaakt, maar uit epidemiologisch onderzoek bleek dat 82% van de zieken pestosalade had gegeten. Die pestosalade was echter niet meer beschikbaar voor onderzoek.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail