FRFaîtes votre choix:

Gepaneerde kipnuggets in de Verenigde Staten met enterotoxine van Staphylococcen

Nieuws > Gepaneerde kipnuggets in de Verenigde Staten met enterotoxine van Staphylococcen >

De producten waren houdbaar tot augustus 2015 en werden in alle staten van de VS verkocht. De autoriteiten troffen het S. aureus toxine aan tijdens een routine laboratoriumtest. Er zijn voor zover bekend geen mensen ziek geworden.

Een voedselvergiftiging door S. aureus enterotoxine ontstaat wanneer S. aureus tijdens de groei toxine produceert. S. aureus kan vijf verschillende enterotoxinen produceren die maag-darmproblemen kunnen veroozaken.

Een voedselvergiftiging met S. aureus toxine komt regelmatig voor, heeft een korte incubatietijd van tussen een half uur en zes uur en gaat over het algemeen snel weer voorbij.

Opvallend dat autoriteiten in de VS, kennelijk routinematig, op S. aureus enterotoxinen testen. Normaliter zou je dat alleen maar doen als er aanwijzingen voor zijn, bijvoorbeeld het aantreffen van een hoog aantal S.aureus in het product, zoals bij boerenkaascontroles.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail