FRFaîtes votre choix:

Kopenhagen nerveus over tzatziki

Nieuws > Kopenhagen nerveus over tzatziki >

Drieduizend kinderen van de vijfduizend die aan EAT deelnemen, hadden voor dit menu gekozen.

De gemeente Kopenhagen roept de ouders op extra alert te zijn op symptomen die wijzen op een Listeria-infectie. Zij verwijzen naar de website van de Deense voedselautoriteit, de Fødevarestyrelsens voor informatie over de verschijnselen van een Listeria-infectie.

Het is niet bekend hoeveel Listeria er is aangetroffen in de tzatziki en welk ingrediënt verantwoordelijk was voor de besmetting: de komkommer, de yoghurt, de kruiden, de olie, de knoflook of door besmetting in de keuken.

Het is duidelijk dat de nervositeit onder de autoriteiten groot is. Dat is niet verwonderlijk na de uitbraak in Denemarken van listeriose door Røllepolse met 17 doden en door aspergesoep met drie doden.

Die nervositeit is inmiddels overgeslagen naar geheel Europa waar autoriteiten extra alert zijn op Listeria-besmettingen. Zo haalde Albert Heijn deze maand gerookte zalm uit de schappen wegens mogelijke aanwezigheid van Listeria en haalde het Belgische Colruyt een vleeswarenschotel uit de schappen omdat daar Listeria in was aangetroffen. In Amerika haalde een importeur van Deense gerookte zalm deze uit de verkoop omdat Listeria was aangetroffen, datzelfde gebeurde in Noorwegen omdat Listeria in een van de productielocaties was aangetroffen.

Hoewel in Europa een grenswaarde voor Listeria is vastgesteld van 100 kiemen per gram product op einde houdbaarheid, lijken de overheden te neigen naar een nultolerantie, zoals in Amerika wettelijk geldt.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail