FRFaîtes votre choix:

Uitbraak E. coli in Engeland

Nieuws > Uitbraak E. coli in Engeland >

Tien mensen hebben de besmetting opgelopen door contact met een patiënt (mens op mens, secundaire besmetting). PHE spreekt van een nationale uitbraak omdat er toch veel mensen ziek zijn geworden.

Tot nu toe zijn 25 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Geen enkele zieke ontwikkelde de complicatie die zich bij E. coli-infecties kan voordoen, het Hemolytisch Uremisch Syndroom (HUS).

De autoriteiten bij Public Health England (PHE) zoeken naar de oorzaak, maar konden die tot nu toe niet achterhalen. Diverse patiënten zijn tot in detail ondervraagd over wat ze hebben gegeten en met wie ze in contact zijn geweest. Het is dan extra frustrerend om geen oorzaak te kunnen vinden.

Op de website van PHE staan uitgebreide richtlijnen hoe men een E. coli-infectie kan voorkomen. Naast de gangbare adviezen, zoals zorgvuldig handen wassen en drogen, staan er een paar adviezen voor consumenten die opmerkelijk zijn, zoals: verwijder al het zand en aarde van groente voor deze op te bergen; was alle groente, ook sla, die rauw wordt gegeten zorgvuldig, behalve als er op de verpakking staat dat het product gereed is voor consumptie en: mensen moeten geen eten klaarmaken voor anderen binnen 48 uur nadat je beter bent na een infectie, onafhankelijk van welke infectie dan ook.

Bron:

Public Health England

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail