FRFaîtes votre choix:

Worst met parasieten

Nieuws > Worst met parasieten >

De worst was gemaakt van vlees dat niet voor en tijdens de slacht was gekeurd en dat afkomstig was van een slachthuis dat niet over de vereiste vergunningen beschikt.

De autoriteiten probeerden te achterhalen om welke varkens het precies ging en stelden vast dat er tenminste 500 varkens waren geslacht die mogelijk geïnfecteerd konden zijn met T. spiralis. De Argentijnse Nationale Gezondheidsdienst (SENASA) verbood vervolgens verdere bedrijfsactiviteiten van zowel het slachthuis en de slagerij als van de boerderijen waar de varkens vandaan kwamen.

Samen met de provinciale landbouwautoriteiten nam SENASA alle verdachte producten in beslag.

Bij laboratoriumonderzoek bleek dat veel in beslag genomen dieren inderdaad waren geïnfecteerd met T. spiralis.

T. spiralis of 'rondworm' is een microscopisch klein wormpje waarvan de larve zich door het lichaam verplaatst van onder andere varkens, paarden en wilde zwijnen. De ziekte die door deze besmetting via eten van geïnfecteerd vlees bij de mens ontstaat, heet trichinellose.

In Nederland krijgen jaarlijks enkele mensen trichinellose. Steeds bleek dat patiënten de ziekte in het buitenland hadden opgelopen.

De laatste infectie van mensen met T. spiralis in België dateert uit november 2014, door het eten van wild zwijn uit Spanje.

Bron: www.vmt.nl 

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail