FRFaîtes votre choix:

Recalls van biologische spinazie

Nieuws > Recalls van biologische spinazie >

De spinazie is afkomstig van telersbedrijf Coastal Green. Het bedrijf Amy’s Kitchen, producent van de maaltijden, kreeg een melding van de spinazieteler dat de spinazie besmet was met Listeria monocytogenes.

Het gaat om maaltijden voor specifieke doelgroepen, zoals mensen die biologisch, glutenvrij, vegetarisch of lactosevrij willen eten. Alle maaltijden zijn geproduceerd in de eerste drie maanden van dit jaar.

Ook andere diepvriesproducenten haalden maaltijden met spinazie uit de verkoop. De supermarktketen Wegmans, een landelijk opererend bedrijf, haalde tegelijkertijd biologische diepvriesspinazie uit de verkoop, geproduceerd door het bedrijf Twin City Foods. Ook hier was L. monocytogenes aangetroffen in de spinazie.

Datzelfde gold voor diepvries biologische ravioli met spinazie onder het merk ‘Rising Moon’. Maar ook het Californische bedrijf La Terra Fina kwam in de problemen met Listeria in spinazie en haalde zijn biologische spinaziedip uit de verkoop. Het gaat om een biologische dipsaus van spinazie met Griekse yoghurt en om een dip met spinazie en artisjok. Ook deze recall was uit voorzorg.

Eind maart waren er nog geen zieken bekend. Listeria heeft echter een lange incubatietijd, dus het is afwachten.

Deze drie recalls zijn allemaal het gevolg van die ene besmetting van biologische spinazie met Listeria bij Twin City Foods.

In de VS eet mensen, net als in Europa, veel spinazie uit de diepvries en verwerken producenten vaak spinazie in diepvriesmaaltijden. Ook eet men in de VS spinazie veel vaker onverhit dan in Nederland en België. Het is wellicht toeval dat het in alle drie de gevallen gaat om biologische producten.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail