FRFaîtes votre choix:

Cayennepeper met pindasporen

Nieuws > Cayennepeper met pindasporen >

Het was de leverancier die daar achter was gekomen en vervolgens zijn afnemers waarschuwde.

Het gaat om cayennepeper in doorzichtige potjes van 40 g. In de advertentie en op de websites van zowel de overheid als de supermarkten stond dat er zich alleen een probleem kan voordoen bij mensen die allergisch zijn voor pinda’s. Voor anderen is het product veilig.

De cayennepeper is tot eind 2018 houdbaar. Cayennepeper is een van de vele soorten chilipepers. De vruchten worden gebruikt als specerij. De vruchten worden gedroogd en vermalen of verpulverd en tot cakes gebakken, die vervolgens worden gemalen tot poeder.

Cayennepeper dankt zijn naam aan Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana.

Het plaatje bij de website van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) laat peperkorreltjes zien. Op de website van Colruyt staat het juiste plaatje, een potje met gemalen cayennepeper.

In 2009 was er een omvangrijke recall in de wereld waarbij overal, naast andere specerijen, cayennepeper werd teruggehaald omdat deze was verontreinigd met de illegale gele kleurstof ‘botergeel’. Een verontreiniging met sporen van pinda’s is nog niet eerder voorgekomen. Wellicht heeft dit toch iets te maken met de omvangrijke recall van komijnzaad in een groot deel van de westerse wereld van begin 2015. Dat komijnzaad was ook verontreinigd met pinda.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail