FRFaîtes votre choix:

Hummus besmet

Nieuws > Hummus besmet >

De pathogeen was aangetroffen bij een routine-inspectie door de lokale overheid. Deze meldde de vondst vervolgens aan de Food and Drug Administration (FDA) en aan de producent. Sabra haalde daarop 30.000 bakjes van bepaalde soorten hummus, met houdbaarheidscodes tot half mei terug. Deze werden door vrijwel alle grote supermarktketens in de VS verkocht.

Tot nog toe zijn er geen zieken bekend.

Veel vragen blijven openstaan, zoals: waarom alleen erg specifieke codes, waarom alleen erg specifieke producten en - interessant vanwege discussies in Europa - hoeveel Listeria werd er per gram aangetroffen? Tien? 10.000? Helaas bleef dat allemaal onbekend.

De kans is daardoor groot dat consumenten op basis van deze wat summiere informatie simpelweg alle Sabra hummus weggooien of naar de supermarkt terugbrengen. Dat geldt ook voor de kans dat deze recall zich gaat uitstrekken tot meer soorten hummus en/of meer codes.

Op Facebook viel te lezen dat consumenten zich inderdaad zorgen maken over Sabra hummus, ook als ze een andere code of soort hebben gegeten. Sabra verwees op Facebook bij zorgen consequent naar de eigen dokter van de consumenten.

Listeria heeft een lange incubatietijd, doorgaans tussen de twee en vier weken, maar met uitschieters van enkele dagen tot ruim een maand.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail