FRFaîtes votre choix:

Besmette appelschijfjes

Nieuws > Besmette appelschijfjes >

De L. monocytogenes in de appelschijfjes had hetzelfde DNA-profiel als dat bij de patiënt was geïsoleerd.

Op 1 mei haalde het bedrijf Sun Rich, dat de appelschijfjes produceerde, ook in de Verenigde Staten (VS) de appelschijfjes en de producten waar deze in waren verwerkt, uit de verkoop.

Het ging bij deze recall om tientallen producten, ook fruitsalades, salades met noten en appelschijfjes met een dipsausje. Ook in de VS ging het om een omvangrijke recall door het hele land van diverse producten waar deze appelschijfjes deel van uitmaakten.

In december 2014 en januari 2015 deed zich een grote uitbraak van listeriosis voor in de VS en Canada, veroorzaakt door karamelappels; appels met een omhulsel van gekaramelliseerde suiker met daarop spikkels, noten of chocoladevlokken. Hierbij vielen zeven doden. Van de 32 zieken in de VS en 2 in Canada, werden er toen 31 opgenomen in het ziekenhuis. Het bleek dat de L. monocytogenes op de appels zat, dus niet in het karamellaagje of in de spikkels.

Omdat L.monocytogenes soms een wat langere incubatietijd heeft (tussen de drie dagen tot twee maanden), is het afwachten of nog meer mensen een listeriosis oplopen.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail