FRFaîtes votre choix:

Drinkwater vol parasieten

Nieuws > Drinkwater vol parasieten >

De overheid had begin mei nog geen definitieve oorzaak voor deze parasitaire infectie kunnen vaststellen en omdat drinkwater bekendstaat als een mogelijke bron van Cryptosporidium, vaardigde de waterleverancier op advies van de Ierse Health Service Executive (HSE) uit voorzorg dit advies om drinkwater te koken alvast uit.

Op 14 mei stelde het Ierse waterbedrijf vast dat er inderdaad Cryptosporidium was aangetroffen in het drinkwater in de regio van Westport. De uit voorzorg genomen maatregelen zijn niet ongewoon in Ierland. Het blijkt dat Ierse burgers in talloze regio’s niet veilig water uit de kraan kunnen drinken. Op de website van deze waterleveranciers adviseren zij burgers het water te koken alvorens het te gebruiken.

Op dit moment investeert Ierland op grote schaal in systemen om het water veilig te maken.

Cryptosporidium is een eencellige parasiet die wereldwijd voorkomt. Heel veel diersoorten dienen als reservoir voor de parasiet en kunnen deze uitscheiden. De bekendste uitbraak van cryptosporidiosis was in de Verenigde Staten in 1993 waar binnen twee weken circa 400.000 mensen ziek werden door met Cryptosporidium besmet drinkwater.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail