FRFaîtes votre choix:

Kruisbesmetting maakt ziek

Nieuws > Kruisbesmetting maakt ziek >

De autoriteiten van het Central District Health Department (CDHD) troffen Salmonella aan in onder andere uien en tomaten op de deli-afdeling, evenals in rauw kalkoenvlees. De producten op de groenteafdeling waren niet met Salmonella besmet en CDHD concludeerde daarom dat de rauwe kalkoen via kruisbesmetting op de deli-afdeling de andere producten had besmet.

CDHD gaat ervan uit dat de besmetting van consumenten heeft plaatsgevonden tussen 1 en 7 juni. De eerste meldingen kwamen op 9 juni binnen.

Ook buiten Boise zijn mensen ziek geworden omdat de Co-op haar producten ook verkocht op het lokale vliegveld in terminals aan reizigers om te consumeren tijdens hun vliegreis. De Co-op sloot op 15 juni de deli-afdeling en riep klanten op ieder product dat zij na 1 juni bij de deli-afdeling hadden gekocht, niet te eten.

Op 19 juni opende de Co-op de deli-afdeling weer, nadat er grondig was schoongemaakt en het personeel instructies had gekregen hoe het kruisbesmetting kon voorkomen. Het management voerde een systeem in met verschillend gekleurde snijplanken om vlees en groente gescheiden te houden. Ook installeerden zij extra handenwasgelegenheid en instrueerden het personeel om strikt hygiënisch te werken.Je kunt je afvragen waarom deze instructies en hygiënemaatregelen niet eerder waren genomen.

Bron: www.vmt.nl

 

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail