FRFaîtes votre choix:

Histamine in sardientjes in blik

Nieuws > Histamine in sardientjes in blik >

Eind 2013 vond er een recall plaats bij twee grote supermarktketens in Frankrijk, Auchan en Carrefour, van sardientjes in blik in olijfolie en enkele dagen eerder van ansjovisfilet in blik. Deze recalls waren allemaal het gevolg van een te hoog gehalte van histamine.

Histamine ontstaat ook bij bederf van eiwitrijke (dierlijke) levensmiddelen, die rijk zijn aan het aminozuur histidine. Het ontstaat door decarboxylering van histidine.

Als de hoeveelheid histamine, die via voedsel wordt ingenomen, groter is dan de capaciteit van het lichaam om het af te breken, ontstaat in korte tijd een heftige vergiftigingsreactie. Deze histaminevergiftiging wordt vaak veroorzaakt door vissen uit de familie van de makrelen (scrombridae). Daarom heet deze vergiftiging in het Engels scrombroid poisoning. Deze reactie houdt meestal enige uren aan.

Bron: www.vmt.nl


Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail