FRFaîtes votre choix:

In twee Europese landen, producten met Listeria uit de verkoop

Nieuws > In twee Europese landen, producten met Listeria uit de verkoop >

In april dit jaar gebeurde dat bij Auchan ook met gepaneerde kipfilet met kaas, besmet met Listeria. Hoewel pasta bolognese en pizza bolognese veel bekendere recepten met bolognesesaus zijn, verkoopt Auchan ook andere producten met bolognesesaus.

Ook in Groot-Brittannië ontstond een probleem met Listeria. Eind augustus haalden daar diverse grote supermarktketens potjes en bekers slagroom met een verhoogd vetgehalte uit de verkoop omdat ze besmet bleken te zijn met Listeria monocytogenes. Het betrof in alle gevallen gepasteuriseerde slagroom, geproduceerd door een kleine Schotse zuivelproducent die zich specialiseert in het maken van room en boter. Het product werd geleverd door één grote leverancier, Müller-Wiseman.

Sainsbury’s voert dit product onder het biologisch assortiment, van Aldi en Iceland was dat onduidelijk. Al deze slagroomproducten hadden dezelfde houdbaarheidsdatum van 2 september 2015.

Hoewel de Britse Food Standards Agency (FSA) in haar bericht aangaf dat het om lage aantallen Listeria ging, maakte zij niet bekend hoeveel Listeria er precies was aangetroffen. De recalls in Frankrijk en Groot-Brittannië hebben overigens niets met elkaar te maken.

Uit deze recalls blijkt opnieuw de verhoogde alertheid van de overheden en het bedrijfsleven op besmettingen met Listeria.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail