FRFaîtes votre choix:

De risico’s van rosé hamburgers

Nieuws > De risico’s van rosé hamburgers >

Dit resulteerde in een besmetting van mensen met E. coli O157:H7.

De zieken aten allemaal in restaurant Worthy Burger, een restaurant dat adverteert met streekgebonden producten. Worthy Burgers sloot het restaurant gedurende vijf dagen en koos voor andere toeleveranciers. Ook werd de bewoording op het menu gewijzigd. Er staat niet langer dat men een rosé hamburger van 170 gram kan bestellen, maar alleen nog dat men een hamburger van 170 gram kan bestellen.

De laatst (bekende) zieke werd ziek op de dag dat het restaurant de deuren na die vijf dagen sluiting, weer opende. Toen besloot de restaurantleiding definitief om hamburgers toch maar door en door te verhitten.

De gezondheidsautoriteiten van de staat Vermont troffen in de koelcel van het restaurant een ongeopende verpakking rundvlees aan. Hoewel die besmet bleek te zijn met E. coli O157:H7, leidde deze vondst niet tot een recall.

Ter verdediging van de uitbraak zei de baas van het restaurant dat hij precies deed waar consumenten om vroegen, zelfs al bestelden ze een vrijwel rauwe hamburger. De meest bekende, grote E. coli-uitbraak door niet voldoende verhitte hamburgers vond plaats in 1993 in restaurantketen Jack in the Box. Daarbij werden meer dan 700 mensen ziek en er vielen 4 doden. Tientallen kinderen kregen hemolytisch-uremisch syndroom (HUS) als complicatie.

Als consumenten rosé hamburgers willen eten, moeten ze wel weten dat er risico’s aan zijn verbonden.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail