FRFaîtes votre choix:

Diepvriesmaaltijd besmet Deense consumenten

Nieuws > Diepvriesmaaltijd besmet Deense consumenten >

Een Deense supermarktketen haalde half maart een diepvriesmaaltijd uit de verkoop vanwege een Salmonella-besmetting. Twee senioren overleden eraan, tenminste nog eens zeventien mensen werden ziek van de maaltijd van gehaktbrood met aardappelen.

Bij de besmetting ging het om zowel kinderen als volwassenen die dezelfde maaltijd hadden gegeten. Twee senioren overleden aan de gevolgen van de salmonellosis. De zieken leden allen aan een Salmonella-infectie met dezelfde serovar. Na de terughaalactie door de supermarktketen gingen ook andere winkelketens over tot een recall van dit product.
De diepvriesmaaltijden waren geproduceerd door een bedrijf in een locatie op 40 kilometer ten noorden van Aarhus in Denemarken. De Deense Voedselautoriteit, Fødevarestyrelsen en het Deense departement voor de Volksgezondheid, Statens Serum Institut, brachten een persbericht uit waaruit blijkt dat zij de maaltijd op epidemiologische gronden er sterk van verdenken deze salmonellosis te hebben veroorzaakt.
Het gaat om een populaire kant-en-klaar maaltijd die na aankoop alleen nog in de oven, dan wel in de magnetron hoeft te worden verhit. De ingrediënten waren al een keer verhit geweest.
De autoriteiten hebben niet bekend gemaakt om welk serovar Salmonella het in dit geval ging. Er is ook geen melding gedaan op de Europese recall site RASFF.
Bron: www.vmt.nl
Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail