FRFaîtes votre choix:

Kans op ziekte veel groter door rauwe melk

Nieuws > Kans op ziekte veel groter door rauwe melk >

In de VS deden zich van 2009 tot en met 2014 gemiddeld 760 ziektegevallen per jaar voor door ongepasteuriseerde zuivel. De meest voorkomende veroorzakers waren Salmonella en Campylobacter.

In de VS consumeert slechts 3,2% van de bevolking ongepasteuriseerde melk en 1,6% consumeert kaas van ongepasteuriseerde kaas. De statistici berekenden dat de kans 840 maal zo groot was om ziek te worden van deze producten dan van gepasteuriseerde zuivel.

Ziektegevallen door zuivel vinden in 96% van de gevallen plaats door ongepasteuriseerde zuivel. Naarmate er meer ongepasteuriseerde zuivel wordt geconsumeerd, zie je het aantal zieken gestaag stijgen.

De onderzoekers spreken hun bezorgdheid uit over de groeiende populariteit van ongepasteuriseerde zuivel. In het totaal daalt de zuivelconsumptie in de VS, maar stijgt het aantal uitbraken door ongepasteuriseerde zuivel. Zij verwachten meer zieken en sterfgevallen in de komende jaren.

Verschillende staten hebben door publieke druk hun wetgeving voor de verkoop van ongepasteuriseerde zuivel versoepeld. De onderzoekers vinden dit een gevaarlijke trend, vooral ook omdat ongepasteuriseerde zuivel wordt gegeven aan kinderen.

Volgens de onderzoekers geloven sommige mensen dat ongepasteuriseerde zuivel gezonder is, ondanks alle waarschuwingen van gezondheidsautoriteiten. De populariteit van de zogenaamde ‘natuurlijke’ levensmiddelen is een belangrijk aspect van het probleem. Er bestaat in de VS geen definitie van een natuurlijk product.

Het onderzoeksteam besluit met de constatering dat als alle melk en kaas in de VS zou worden gepasteuriseerd, dit ruim 730 ziektegevallen per jaar zou voorkomen.

De onderzoekers publiceren hun onderzoek in juni 2017.

Bron: www.vmt.nl

Terug
www.servacofoodcontrol.be
Wij voeren uw analyses
uit
op voedingswaren, diervoeder, dierlijk afval
en water.
Honderdweg 13
9230 Wetteren

Tel.: +32 9 363 80 14
Fax: +32 9 362 04 62

E-mail